24/02/2019 24/02/2019 Χωρίς βιβλία, μόνο με Φακέλους Μαθητή, θα διδαχθούν τα Θρησκευτικά, με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών, και την επόμενη σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η απουσία εγχειριδίων επιτρέπει σε όσους διαφωνούν στις αλλαγές στο μάθημα να διαμαρτύρονται και να ζητούν επιστροφή στα παλαιά προγράμματα σπουδών. Ενδεικτικά, η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων επικρίνει το υπουργείο...
24 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:02

Θρησκευτικά μόνο με Φακέλους Μαθητή

Διαδώστε:
Θρησκευτικά μόνο με Φακέλους Μαθητή

Χωρίς βιβλία, μόνο με Φακέλους Μαθητή, θα διδαχθούν τα Θρησκευτικά, με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών, και την επόμενη σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η απουσία εγχειριδίων επιτρέπει σε όσους διαφωνούν στις αλλαγές στο μάθημα να διαμαρτύρονται και να ζητούν επιστροφή στα παλαιά προγράμματα σπουδών. Ενδεικτικά, η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων επικρίνει το υπουργείο για τεχνάσματα ώστε να μην εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που την άνοιξη του 2018 ακύρωσε την απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών.

Ειδικότερα, όπως λέει η ΠΕΘ «το υπουργείο έστειλε πρόσφατα εγκύκλιο για να επανεκτυπωθούν και για το σχολικό έτος 2019-2020 τα βιβλία ή Φάκελοι του μαθήματος. Ο ισχυρισμός που χρησιμοποιεί το υπουργείο, για να ξεφύγει από τον σκόπελο του ΣτΕ, ότι δηλαδή άλλαξε τα προγράμματα και τα βιβλία, είναι ολοφάνερα ψευδής και παραπλανητικός, διότι αυτά παραμένουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ. Το υπουργείο άλλαξε μόνον τον αριθμό του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τη χρονολογία και την υπογραφή και, με αυτά τα τεχνουργήματα, προσπαθεί να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και κυρίως τους γονείς των μαθητών».

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν στην «Κ» ότι οι Φάκελοι έχουν καταρτισθεί με βάση τα προγράμματα σπουδών επί Κώστα Γαβρόγλου και ύστερα από διάλογο με την αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πηγή: Καθημερινή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων