07/03/2021 07/03/2021 Εκδόθηκε στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις τροποποιήσεις στα ισχύοντα μέτρα, που μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στη τέλεση θρησκευτικών γάμων και την παρουσία πιστών στις περιοχές που βρίσκονται στο επιδημιολογικό στάδιο του πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).  Όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την...
07 Μαρτίου, 2021 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 14:07

Θρησκευτικοί γάμοι παρουσία 9 ατόμων – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Διαδώστε:
Θρησκευτικοί γάμοι παρουσία 9 ατόμων – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Εκδόθηκε στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις τροποποιήσεις στα ισχύοντα μέτρα, που μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στη τέλεση θρησκευτικών γάμων και την παρουσία πιστών στις περιοχές που βρίσκονται στο επιδημιολογικό στάδιο του πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). 

Όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή, πλέον θα επιτρέπετε η παρουσία έως και 9 πιστών, συμπεριλαμβανομένου και του θρησκευτικού λειτουργού.

 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεo:

 

Δείτε τι αναφέρει η ΚΥΑ για τους χώρους λατρείας:

Διευκρινήσεις για την εφαρμογή του μέτρου αυτού δίνονται στο Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ. Σε ότι αφορά τους γάμους αναγράφεται πως: “όσο αφορά στους γάμους, τις κηδείες και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, στις οποίες σύμφωνα με τα οικεία θρησκευτικά ήθη και πρακτικές είθισται η συμμετοχή και η προσέλευση φιλικών προσώπων και κοινού, επιτρέπεται η παρουσία εννέα (9) ατόμων”, πάντα με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Για την εφαρμογή της διάταξης ορίζει τους υπεύθυνους λειτουργίας και διαχείρισης των ιερών ναών. Μάλιστα, αυτοί οφείλουν, σύμφωνα με την ΚΥΑ, να αποτρέπουν την προσέλευση προσώπων στα οποία δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην τελετή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων