14/12/2019 14/12/2019 Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν, πρίν λίγες ημέρες, τα θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγ. Άννης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα. Στην ακολουθία παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κ....
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 22:53

Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίας Άννης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Ήταν όλοι εκεί για την αγάπη των παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίας Άννης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Ήταν όλοι εκεί για την αγάπη των παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν, πρίν λίγες ημέρες, τα θυρανοίξια του Ι. Ν. Αγ. Άννης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα. Στην ακολουθία παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πολιτικοί και φιλοξενούμενα παιδιά με τους γονείς τους.

Σύσσωμο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε επίσης το παρών σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα για το Νοσοκομείο.Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για το έργο της προφέροντάς της μια τιμητική πλακέτα, ενώ η Πρόεδρος ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες της μονάδας τόνισε πως «Το γεγονός ότι τα παιδιά εκφράζουν την αγάπη τους με ένα χαμόγελο είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση». Η «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί πρότυπο στο είδος της. Διαθέτει τις πιο σύγχρονες υποδομές, τον πιο προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εικαστική αντίληψη φιλική προς τα παιδιά.

Γνώμονάς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στον σχεδιασμό του Νοσοκομείου, εκτός από τις πιο σύγχρονες κτιριακές και επιστημονικές προδιαγραφές, ήταν και η προστασία της ευαίσθητης παιδικής ψυχής. Γι’ αυτό έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική του διακόσμηση. Έτσι, με ζωγραφιές και εικόνες από μνημεία και φιγούρες οικείες στα παιδιά, καθένα από τα κτίρια παραπέμπει σε μια διαφορετική ήπειρο, κάθε γωνιά του σε μια διαφορετική χώρα. Στόχος είναι, στο δύσκολο «ταξίδι» που κάνουν τα παιδιά για τη θεραπεία τους, να τα συνοδεύει η μαγεία του παραμυθιού και να φέρνει το χαμόγελο στα χείλη τους. Η αισθητική αυτή προσέγγιση και η απόδοσή της στους χώρους του νοσοκομείου θεωρείται παγκόσμια πρωτοτυπία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων