23/09/2019 23/09/2019 Με μία απόφαση η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης, αλλά και ικανοποίηση στους κόλπους της Εκκλησίας και των Θεολόγων το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον φάκελο σπουδών για τα Θρησκευτικά (που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση) Το υπουργείο Παιδείας καλείται τώρα να προβεί σε μια σειρά αλλαγών και μάλιστα σε ανακοίνωσή...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 10:02

Τι αλλάζει μετά την απόφαση για τα Θρησκευτικά

Διαδώστε:
Τι αλλάζει μετά την απόφαση για τα Θρησκευτικά

Με μία απόφαση η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης, αλλά και ικανοποίηση στους κόλπους της Εκκλησίας και των Θεολόγων το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον φάκελο σπουδών για τα Θρησκευτικά (που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση)
Το υπουργείο Παιδείας καλείται τώρα να προβεί σε μια σειρά αλλαγών και μάλιστα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “θα μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου ακολούθως να επανεξετάσει εξαρχής το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών των Θρησκευτικών και για την τροποποίηση της δήλωσης απαλλαγής από αυτό”

Άρα οι αλλαγές θα αφορούν σε δύο κατευθύνσεις: Αφενός προς την κατεύθυνση αλλαγών στο πρόγραμμα σπουδών και αφετέρου ως προς τον τρόπο με τον οποίον θα λαμβάνει ένας μαθητής απαλλαγή από το μάθημα.

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως καλείται αφενός να διαχειρισθεί το θέμα επιστημονικά και θεσμικά, ενώ παράλληλα προσανατολίζεται στη σύσταση επιτροπών που θα υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις και θα έχουν επαφές και την Εκκλησία.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να κάνει την πρότασή της με σεβασμό απέναντι στην Εκκλησία και στη συνέχεια να προχωρήσει σε διάλογο μαζί της . Και αυτό γιατί όποια απόφαση πάρει θα έχει και συμβολική σημασία για ολόκληρη την κοινωνία .

Διαβάστε επίσης

Το ΣτΕ απέρριψε τις αποφάσεις για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών – Οι προσανατολισμοί του υπ. Παιδείας – Η αντίδραση Γαβρόγλου

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για την απόφαση του Σ.τ.Ε. για το μάθημα των Θρησκευτικών

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Το ΣτΕ είπε το αυτονόητο»

Η αυτοκριτική μας με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ

«Ιστορικές οι αποφάσεις του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών»

Η αντίδραση Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων