04/12/2020 04/12/2020 Δύο επιπλέον μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικοί σε έλεγχο που θα γίνεται στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα τους επιτρέπεται...
04 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2020 - 22:40

Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα μέτρα στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα μέτρα στο Άγιον Όρος

Δύο επιπλέον μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Πρώτον, όσοι ανιχνεύονται θετικοί σε έλεγχο που θα γίνεται στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεύτερον, δεν επιτρέπονται πλέον επισκέψεις όσων δεν εγκαταβιώνουν μόνιμα στις μονές του Αγίου Όρους. Τα δύο αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το πρωί.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε στοιχεία σχετικά με τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα και πώς αυτά κατανέμονται στις 13 περιφέρειες. Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Και ειδικότερα το 66,4% βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ενώ η Αττική η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας, συγκεντρώνει το 19,7% των ενεργών κρουσμάτων. Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα τόνισε ότι «πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο».

Αναλυτικότερα αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα τους, την κατ’ οίκον απομόνωση είναι 16.617. Από αυτά, τα 7.031 (42,3%) βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267 (19,7%) στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777 (10,7%) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590 (9,6%) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και 632 (3,8%) στη Δυτική Μακεδονία.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς 1.783.429 έλεγχοι σχετικά με την τήρηση των μέτρων. Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών έχουν εντοπιστεί 46.383 περιπτώσεις παράβασης, έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 9.485.677 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 1.426 συνολικά αθροιστικά ημερών. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να είναι εντατικοί, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιβαρυμένες περιοχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών αυτών «να δείξουν για ακόμα μια φορά επιμονή και υπομονή και να εφαρμόσουν με προσήλωση τα μέτρα που ισχύουν, όπως και στο παρελθόν, στην πρώτη φάση της πανδημίας όταν χάρη στη συνεπή τήρηση των μέτρων είχε μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο και αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η υπομονή και η πιστή τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, για να παραμείνουμε ασφαλείς», κατέληξε.

Ερωτηθείς αν όσοι ζουν απομονωμένοι μακριά στην επαρχία και σε χωριά, όπως οι ηλικιωμένοι γιαγιάδες και παππούδες θα μπορέσουν να δουν στις γιορτές τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν μακριά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης, περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες και το Πάσχα πάλι το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας και νομίζω το ίδιο θα συμβεί και με τα Χριστούγεννα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων