14/09/2022 14/09/2022 «Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν είναι απλά η συνοριακή γραμμή της χώρας. Συνιστούν τη διαχρονική σφραγίδα της ελληνικότητας του Αιγαίου. Γιατί πριν και από τα χρόνια του Ομήρου σε αυτά τα νησιά έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός, και η ιστορία τους είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία του ελληνισμού», υπογράμμισε σε δήλωση του ο Γενικός...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 17:06

Τι δήλωσε ο ΓΓ της ΔΣΟ Μ. Χαρακόπουλος για τον συμβολισμό του Τιμίου Σταυρού από τη Χίο

Διαδώστε:
Τι δήλωσε ο ΓΓ της ΔΣΟ Μ. Χαρακόπουλος για τον συμβολισμό του Τιμίου Σταυρού από τη Χίο

«Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν είναι απλά η συνοριακή γραμμή της χώρας. Συνιστούν τη διαχρονική σφραγίδα της ελληνικότητας του Αιγαίου. Γιατί πριν και από τα χρόνια του Ομήρου σε αυτά τα νησιά έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός, και η ιστορία τους είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία του ελληνισμού», υπογράμμισε σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τον εκκλησιασμό στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων Χίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

«Εδώ ήλθε και ρίζωσε από τις αρχές που διαδόθηκε ο Λόγος του Κυρίου ο Χριστιανισμός. Και στο όνομα της Ορθοδοξίας και του Σταυρού μαρτύρησαν στο διάβα των αιώνων, οι Έλληνες του Αρχιπελάγους, απέναντι στον αλλόθρησκο ζυγό. Γι’ αυτό και σήμερα, η καρδιά της Ελλάδας συνεχίζει να κτυπά στο Αιγαίο» πρόσθεσε. Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος.

 

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του ανέφερε ότι «στην Ορθόδοξη υμνολογία, ο Σταυρός είναι “όπλον ειρήνης αήττητον τρόπαιον”. Συμβολίζει την πίστη μας στον αγώνα του καλού, στην αέναη προσπάθεια να φανούμε άξιοι των αρχών της Ορθοδοξίας. Μας συνοδεύει στην καθημερινότητά μας, δίνοντας ανώτερο περιεχόμενο στις πράξεις μας. Μας δίδει δύναμη να υπερβούμε τις αντιξοότητες του βίου, που πάντοτε θα υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι. Ο Σταυρός, όμως, είναι και σημείο νίκης σε κάθε αντιπαράθεση με όποιο αντίπαλο αντιστρατεύεται την ελευθερία και τα πιστεύω μας. Το σημείο στον ουρανό “Εν τούτω νίκα” παραμένει διαχρονικό. Και μας εμπνέει πάντοτε στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Ειδικά σήμερα, που ακούγονται παράλογες πολεμικές κραυγές από την γείτονα χώρα, οι ηγέτες της οποίας σε έναν παροξυσμό επιθετικότητας φθάνουν στην ύβρη μιλώντας για “κατεχόμενα νησιά” από την Ελλάδα. Η δική μας η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ψύχραιμη και αποφασιστική: κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και, βεβαίως ούτε την παρουσία του ελληνισμού στα ιστορικά του εδάφη».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων