04/02/2020 04/02/2020 Με την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Άμπου Ντάμπι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πολύ ωραία σύμπτωση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Χαιρόμαστε πολύ για τη σύμπτωση και την αγαθή συγκυρία. Αν θέλει ο Θεός τον Μάιο θα έρθω στην Αθήνα», είπε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 10:36

Τι είπαν Οικ. Πατριάρχης- Κ. Μητσοτάκης στα ΗΑΕ

Διαδώστε:
Τι είπαν Οικ. Πατριάρχης- Κ. Μητσοτάκης στα ΗΑΕ

Με την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Άμπου Ντάμπι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολύ ωραία σύμπτωση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Χαιρόμαστε πολύ για τη σύμπτωση και την αγαθή συγκυρία. Αν θέλει ο Θεός τον Μάιο θα έρθω στην Αθήνα», είπε ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ ήρθαμε εδώ. Είναι μια ανοικτή πόλη, φιλελεύθερη».
Επίσης, αναφέρθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την ευαισθησία και τη γνώση του Οικουμενικού Πατριάρχη για το θέμα της κλιματικής αλλαγής που απασχόλησε το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Εσείς είδατε τις προκλήσεις της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής πολύ πριν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Τριάντα χρόνια πριν» του απάντησε ο κ. Βαρθολομαίος. «Ο λόγος σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα αυτά», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Πατριάρχης για ζητήματα περιβάλλοντος εδώ και δεκαετίες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης «Human Fraternity» για τη σημασία της προώθησης του διαθρησκειακού διαλόγου, της ανεκτικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων