02/09/2022 02/09/2022 «Η Εκκλησία της Ελλάδας και οι λειτουργοί της οφείλουν να βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό της σύγχρονης κοινωνίας, κυρίως των ευάλωτων συνανθρώπων μας» υπογραμμίζει η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου σε δήλωση της με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου σε συνέντευξή του για το θέμα των...
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 15:43

Τι είπε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

Διαδώστε:
Τι είπε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

«Η Εκκλησία της Ελλάδας και οι λειτουργοί της οφείλουν να βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό της σύγχρονης κοινωνίας, κυρίως των ευάλωτων συνανθρώπων μας» υπογραμμίζει η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου σε δήλωση της με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου σε συνέντευξή του για το θέμα των αμβλώσεων.

«Η απαράδεκτη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την κοινωνία, την ίδια την Εκκλησία, όχι μόνο τις γυναίκες. Είναι εξοργιστικό και προκαλεί θλίψη, θρησκευτικοί λειτουργοί να προβαίνουν σε τέτοιες αδιανόητες δηλώσεις. Το χειρότερο είναι ότι τις πιστεύουν κιόλας!» προσθέτει η βουλευτής.

H δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Την άποψη πως «δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει» και πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα σε περίπτωση βιασμού πρέπει «να έχει συμμετοχή» εξέφρασε ο Mητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή την Εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της αποφυγή των αμβλώσεων, προκειμένου να διαβαστεί στους ναούς στις 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε: «Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μην τρελαθούμε». «Δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις». Στις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος επέμεινε ότι άλλο είναι βιασμός και άλλο είναι σύλληψη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιερά Σύνοδος για Μητροπολίτη Δωδώνης: “Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων