25/12/2021 26/12/2021 Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ανήμερα των Χριστουγέννων (25/12/2021) τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής. Με τον π. Ευάγγελο συλλειτούργησε, ο Κύπριος στην καταγωγή π. Αυγουστίνος Χατζηστελλής. Ο π. Ευάγγελος στο κήρυγμά του προς στους πιστούς Χριστιανούς, άστραψε και...
25 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2021 - 2:48

Τι είπε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για τις ύβρεις Μόσιαλου

Διαδώστε:
Τι είπε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για τις ύβρεις Μόσιαλου

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ανήμερα των Χριστουγέννων (25/12/2021) τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής.

Με τον π. Ευάγγελο συλλειτούργησε, ο Κύπριος στην καταγωγή π. Αυγουστίνος Χατζηστελλής.

Ο π. Ευάγγελος στο κήρυγμά του προς στους πιστούς Χριστιανούς, άστραψε και βρόντηξε κατά ανθρώπου (σ.σ. του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου), που σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 καταφέρθηκε προσβλητικά, για την Αειπαρθενία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο διαφωτιστής Θεόφιλος Καΐρης επέδειξε ανάλογη συμπεριφορά, με τους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Ιωάννη Μακρυγιάννη, να τον «συμμαζεύουν» όπως του άξιζε. Ο π. Ευάγγελος επαίνεσε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την άμεση αντίδρασή της, καθώς με ανακοίνωσή της στις 24 Δεκεμβρίου 2021 χαρακτήρισε προσβλητική την συγκεκριμένη ανάρτηση, στο πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων