23/01/2022 23/01/2022 Οδηγίες για τη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση κακοκαιρίας ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 16:16

Τι γίνεται με τα σχολεία σε περίπτωση κακοκαιρίας;

Διαδώστε:
Τι γίνεται με τα σχολεία σε περίπτωση κακοκαιρίας;

Οδηγίες για τη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση κακοκαιρίας ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης., όπως τονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ερωτηθείσα για το τι γίνεται σε περίπτωση κακοκαιρίας σχετικά με τα σχολεία.

Πρόσθεσε, πως αυτό γίνεται ήδη, για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων