23/03/2020 23/03/2020 Ειδική μέριμνα για τους αστέγους, κι άλλες συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού αλλά και για τα συσσίτια προβλέπεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε και περιλαμβάνει τα νέα περιοριστικά μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ Πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε μητροπόλεις με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση αναζητούνται τρόποι ώστε να μην...
23 Μαρτίου, 2020 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 8:19

Άστεγοι και συσσίτια σε μέρες απαγόρευσης

Διαδώστε:
Άστεγοι και συσσίτια σε μέρες απαγόρευσης

Ειδική μέριμνα για τους αστέγους, κι άλλες συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού αλλά και για τα συσσίτια προβλέπεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε και περιλαμβάνει τα νέα περιοριστικά μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε μητροπόλεις με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση αναζητούνται τρόποι ώστε να μην σταματήσει η παροχή σίτισης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και για το λόγο επιδιώκονται συνεργασίες με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές και ζητούνται εθελοντές να συνδράμουν.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ

Με ειδική μέριμνα του οικείου δήμου ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο οι πληθυσμοί Ρομά έκαστης περιοχής, ώστε να παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών, υπό την επιφύλαξη των κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενων κινήσεων της παρ. 2 του άρθρου πρώτου. Για τον σκοπό αυτό, η δημοτική αρχή μπορεί να ζητεί τη συνδρομή της οικείας αστυνομικής αρχής και να χρησιμοποιεί ηχητικά ενημερωτικά μηνύματα προς άμεση ενημέρωση των πληθυσμών αυτών.
2. Άστεγοι και τοξικοεξαρτημένα ανέστια άτομα μετακινούνται, με μέριμνα της οικείας δημοτικής αρχής, σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους φιλοξενίας και τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, συσσίτιο και περίθαλψη.
3. Οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές των δήμων μεριμνούν για την κατ’ οίκον παράδοση του ημερησίου συσσιτίου σε δικαιούχους οργανωμένων συσσιτίων και δικαιούχους προγραμμάτων επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής, αυτή δηλώνεται τηλεφωνικά από τον ίδιο στην αρμόδια υπηρεσία. Δικαιούχοι συσσιτίου της παρ. 2 σιτίζονται στις δομές στις οποίες μετακινούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων