07/02/2022 07/02/2022 Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τη Δευτέρα όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 αφού έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο. Επίσης, χαλαρώνουν τα μέτρα για τα ταξίδια και τους εμβολιασμένους πολίτες που εισέρχονται στην Ελλάδα. Από τις 6 το πρωί της...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 9:55

Τι ισχύει από σήμερα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Διαδώστε:
Τι ισχύει από σήμερα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τη Δευτέρα όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 αφού έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο.

Επίσης, χαλαρώνουν τα μέτρα για τα ταξίδια και τους εμβολιασμένους πολίτες που εισέρχονται στην Ελλάδα. Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως και τις 21 Φεβρουαρίου, όσοι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών είναι εμβολιασμένοι, θα εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς τεστ αλλά με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. Σε περίπτωση θετικού δειγματοληπτικού ελέγχου κατά την άφιξή τους, οι επιβάτες θα απομονώνονται για 5 ημέρες.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία αφορά επιβάτες που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού Covid.

Η νέα ΝΟΤΑΜ προβλέπει, άφιξη στην Ελλάδα με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό:

α) εμβολιασμού με χρονική ισχύ 9 μηνών

β) νόσησης διάρκειας έως 180 ημερών είτε

γ) αρνητικού αποτελέσματος, PCR εντός 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών

Όλοι οι υπόλοιποι ταξιδιώτες θα εισέρχονται στην Ελλάδα με αρνητικό τεστ, ανεξαρτήτως εμβολιασμού.

Σε περίπτωση θετικού δειγματοληπτικού ελέγχου κατά την άφιξή τους, οι επιβάτες θα απομονώνονται για 5 ημέρες.

Με πληροφορίες από την ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων