27/01/2021 27/01/2021 Η προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού είναι ένα από τα πεδία συνεργασίας που προωθούνται μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας. Λίγους μήνες μετά την κύρωση από τη Βουλή της διμερούς συμφωνίας για την τουριστική συνεργασία, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς. O κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 8:04

Τηλεδιάσκεψη του υπ. Τουρισμού με την Τατιάνα Μάτιτς

Διαδώστε:
Τηλεδιάσκεψη του υπ. Τουρισμού με την Τατιάνα Μάτιτς

Η προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού είναι ένα από τα πεδία συνεργασίας που προωθούνται μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας. Λίγους μήνες μετά την κύρωση από τη Βουλή της διμερούς συμφωνίας για την τουριστική συνεργασία, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς.

O κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε από την ομόλογό του για το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον Σέρβων να επισκεφτούν τη χώρα μας τη φετινή περίοδο για τις διακοπές τους.
Όπως αναφέρεται σχετικά, η κυρία Μάτιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού για τη διευκόλυνση που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Σερβία με Έλληνες συναδέλφους τους, εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ προσκάλεσε τον κ. Θεοχάρη σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι. Παράλληλα, η Σέρβα υπουργός ζήτησε παροχή τεχνογνωσίας από τον κ. Θεοχάρη για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τέλος, στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Σερβίας αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνεργασία σύντομα.

Μόνο το 2019, η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι δαπάνησαν περί τα 356 εκατομμύρια ευρώ κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Συνοπτικά, η Συμφωνία Ελλάδας – Σερβίας που κυρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

– Ενίσχυση της συνεργασίας με σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών.

– Ενθάρρυνση της συμμετοχής του ΕΟΤ σε τουριστικές εκθέσεις και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις προβολής που πραγματοποιούνται στη Σερβία. Το ίδιο ισχύει αντιστοίχως για τον Σερβικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη συμμετοχή του σε παρόμοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

– Ενθάρρυνση και διευκόλυνση των επενδύσεων εκ μέρους Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών, καθώς και των επιχειρηματικών συμπράξεων στους αντίστοιχους τουριστικούς τομείς.

– Ενθάρρυνση διοργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης και ενημέρωσης για τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους.

– Προώθηση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των Ειδικών Μορφών Τουρισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τον τουρισμό υπαίθρου, τον γαστρονομικό και τον οινικό τουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας, τον ιαματικό τουρισμό και τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων