22/01/2021 22/01/2021 Tηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είχα μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνομιλία με τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον συνεχάρη για το νέο του ρόλο ως...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2021 - 7:57

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μενέντεζ

Διαδώστε:
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μενέντεζ

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνομιλία με τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον συνεχάρη για το νέο του ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. «Ανυπομονώ να επιδιώξουμε κοινούς στόχους για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή» προσθέτει ο πρωθυπουργός.


Παράλληλα, θερμά συγχαρητήρια στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, «ενός διακεκριμένου γερουσιαστή και ενός μακροχρόνιου φίλου της Ελλάδας», για την ανάληψη της θέσης του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ρόμπερτ Μενέντεζ, “ενός διακεκριμένου γερουσιαστή και ενός μακροχρόνιου φίλου της Ελλάδας”, για την ανάληψη της θέσης του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μενέντεζ ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο της Τουρκιας Ρ.Τ. Ερντογάν για την πολιτική που ακολουθεί, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ και έχει καταδικάσει έντονα την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Καταδικάζω έντονα την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Καλώ τον Ερντογάν να αλλάξει πορεία και να αποκαταστήσει την αξιοθαύμαστη κληρονομιά της Αγίας Σοφίας ως μουσείο που θα επιτρέπει να την επισκεφθούν άνθρωποι όλων των θρησκειών και πολιτισμών», είχε δηλώσεις χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων