26/07/2020 26/07/2020 Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με ιδιαίτερη συγκίνηση τιμήθηκε φέτος η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής στη γραφική κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας. Η φετινή πανήγυρις είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού η “εκ γης ανατείλασα” Ιερά Εικόνα της Αγίας, περιενδύθηκε πολυτιμότατο αργυρό κάλυμμα, φιλοτεχνημένο με μεράκι και το οποίο προσέφερε ευλαβέστατη κάτοικος του Πεταλιδίου και μεταφέρθηκε...
26 Ιουλίου, 2020 - 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2020 - 19:02

Τίμησαν την Αγία Παρασκευή στο Πεταλίδι

Διαδώστε:
Τίμησαν την Αγία Παρασκευή στο Πεταλίδι

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με ιδιαίτερη συγκίνηση τιμήθηκε φέτος η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής στη γραφική κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας.


Η φετινή πανήγυρις είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού η “εκ γης ανατείλασα” Ιερά Εικόνα της Αγίας, περιενδύθηκε πολυτιμότατο αργυρό κάλυμμα, φιλοτεχνημένο με μεράκι και το οποίο προσέφερε ευλαβέστατη κάτοικος του Πεταλιδίου και μεταφέρθηκε στη μόνιμη καθέδρα της, στον παλαιό ιστορικό ναό της, στην τοποθεσία Μπαλή της περιοχής.


Τις ιερές ακολουθίες της παραμονής και την κυριωνύμου τέλεσε ο εφημέριος του Πεταλιδίου και Αρχιερατικός Επίτροπος της ομώνυμης περιφερείας Οικον. Δημήτριος Κόκκαλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων