13/08/2021 13/08/2021 Με εκδηλώσεις μνήμης τιμήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στα Ανώγεια η 77η επέτειος του Ολοκαυτώματος από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Η επέτειος τιμήθηκε από τον κλήρο, τις αρχές, την Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεσμικούς εκπροσώπους ένοπλες δυνάμεις, Σώματα ασφαλείας, με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, την Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης...
13 Αυγούστου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 19:05

Τιμήθηκε στα Ανώγεια η 77η επέτειος του Ολοκαυτώματος

Διαδώστε:
Τιμήθηκε στα Ανώγεια η 77η επέτειος του Ολοκαυτώματος

Με εκδηλώσεις μνήμης τιμήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στα Ανώγεια η 77η επέτειος του Ολοκαυτώματος από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η επέτειος τιμήθηκε από τον κλήρο, τις αρχές, την Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεσμικούς εκπροσώπους ένοπλες δυνάμεις, Σώματα ασφαλείας, με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, την Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με παρόντες τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Ξυλούρη, Νίκο Συριγωνάκη, Νίκο Κακογιαννάκη. Παρόντες οι Βουλευτές Ανδρέα Ξανθός Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης που καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Αρχών, Δημάρχους από άλλες περιοχές, Περιφερειακούς-Δημοτικούς συμβούλους, θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, έγινε ομιλία από τον Περιφερειακό σύμβουλο δικηγόρο Νίκο Σκουλά, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών, θεσμικών εκπροσώπων, κομμάτων, οργανώσεων, και αποδόθηκαν ύμνοι από τοπικούς μουσικούς και χορωδίες. Η ηρωική επέτειος στα Ανώγεια τιμήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

 

Στην μνήμη των Πατριωτών Αγωνιστών, που άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στα Ανώγεια, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της  Ιστορικής επετείου του  Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο  Περιφερειάρχης που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο πεσόντων αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα των αγωνιστών της Αντίστασης για ενότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο.

Ειδικότερα ο κ Αρναουτάκης, δήλωσε: «Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους  είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων των Ανωγειανών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα γράφοντας τα Μαρτυρικά Ανώγεια με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας. Παράλληλα κρίνουμε δίκαιο και υποστηρίζουμε το αίτημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων για το οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες  ενέργειες ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο όλο ζήτημα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων