20/02/2019 20/02/2019 Τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Βασιλικό τίμησαν οι φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στο Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής ενώ την ομιλία με θέμα: “Θεόδωρος Βασιλικός. Η συμβολή του στη ψαλτική...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:59

Τιμητική εκδήλωση για τον Θεοδ. Βασιλικό στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Τιμητική εκδήλωση για τον Θεοδ. Βασιλικό στη Θεσσαλονίκη

Τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Βασιλικό τίμησαν οι φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στο Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής.

Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής ενώ την ομιλία με θέμα: “Θεόδωρος Βασιλικός. Η συμβολή του στη ψαλτική τέχνη και στο εναρμόνιο μέλος της θεολογίας”, εκφώνησε ο κ. Γαβριήλ Λαμψιδης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ.

Ακολούθως ο βυζαντινός χορός και η χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών υπό τη διεύθυνση του κ. Πάρη Γκούνα έψαλαν εκκλησιαστικά και κοσμικά άσματα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Εφραίμ Γκιβισης, κληρικοί, ιεροψάλτες, πολλοί φοιτητές και φιλόμουσοι.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων