02/06/2021 02/06/2021 Την επέτειο του τέλους του δεύτερου πολέμου των Μπόερ (1899-1902) γιόρτασαν στις 31 Μαΐου 2021 στο παρεκκλήσι του Μεγάλου Αγίου Πρίγκιπα Βλαδίμηρου του Ιερού Ναού Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στη Νότια Αφρική. Με την ειρηνευτική συνθήκη του Φεριένεχινγκ, που υπογράφηκε στις 31 Μαΐου 1902, οι δημοκρατίες ενσωματώθηκαν στη Βρετανική Αυτοκρατορία και, το 1910, σχημάτισαν τη Νοτιοαφρικανική Ένωση...
02 Ιουνίου, 2021 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 16:02

Την επέτειο του δευτέρου πολέμου των Μπόερ τίμησαν στη Ν. Αφρική

Διαδώστε:
Την επέτειο του δευτέρου πολέμου των Μπόερ τίμησαν στη Ν. Αφρική

Την επέτειο του τέλους του δεύτερου πολέμου των Μπόερ (1899-1902) γιόρτασαν στις 31 Μαΐου 2021 στο παρεκκλήσι του Μεγάλου Αγίου Πρίγκιπα Βλαδίμηρου του Ιερού Ναού Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στη Νότια ΑφρικήΜε την ειρηνευτική συνθήκη του Φεριένεχινγκ, που υπογράφηκε στις 31 Μαΐου 1902, οι δημοκρατίες ενσωματώθηκαν στη Βρετανική Αυτοκρατορία και, το 1910, σχημάτισαν τη Νοτιοαφρικανική Ένωση μαζί με τις αποικίες Κέιπ και Νατάλ.

 

Το εκκλησάκι του Μεγάλου Αγίου Πρίγκιπα Βλαδίμηρου χτίστηκε στη μνήμη των Ρώσων που πέθαναν στον Πόλεμο των Μπόερ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πολιτισμού «Afrikaner» της περιοχής Klipriver, Freddie Peters, στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή την ημέρα, οι Αφρικανοί θυμόμαστε την υποστήριξη των Ρώσων εθελοντών, γιατρών και νοσοκόμων κατά τη διάρκεια του πολέμου». Μάλιστα, οι Νοτιοαφρικανοί παριστάμενοι τίμησαν τη μνήμη των Ρώσων συμμάχων τους με στεφάνια από λουλούδια στη ρωσική εκκλησία.

Ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Σεργίου, Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ Λούγκοβιτς τέλεσε το μνημόσυνο για τους πεσόντες, θυμίζοντας το «Αιώνια μνήμη» για όλους τους Ορθόδοξους στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στη Νότια Αφρική.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Αφρικανικού Συμβουλίου Πολιτισμού κατέθεσαν τα στεφάνια και τα λουλούδια στην αναμνηστική πινακίδα με τα ονόματα των Ρώσων εθελοντών που πέθαναν.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ρωσίας στη Νότια Αφρική Ι.I. Ρογκάτσεφ, σύμφωνα με την ενοριακή ιστοσελίδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων