10/07/2019 10/07/2019 Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως τόσο αναφορικά με τα φλέγοντα θέματα της Παιδείας, όσο και αναφορικά με τις σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 11 το πρωί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η Εκκλησία από...
10 Ιουλίου, 2019 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2019 - 11:18

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τα χαρτιά της η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Διαδώστε:
Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τα χαρτιά της η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων- Συνεδριάζει  το υπουργικό συμβούλιο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της η νέα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως τόσο αναφορικά με τα φλέγοντα θέματα της Παιδείας, όσο και αναφορικά με τις σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 11 το πρωί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Εκκλησία από την πλευρά φαίνεται ότι τηρεί στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης εβδομάδας .

Σήμερα θα λάβει στα χέρια της από τον πρωθυπουργό, (όπως εξάλλου κι όλοι οι υπουργοί) τον προσωπικό της φάκελο στον οποίο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Ο φάκελος θα δοθεί σε κάθε υπουργό στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 11 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Πάντως, μία πρώτη γεύση των προτεραιοτήτων της νέας ηγεσίας του υπουργείου δόθηκε χθες κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου απο τον κ. Γαβρόγλου.

Χθες, η νέα Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε χαρακτηριστικά:

“Δεν σκοπεύω να αναφερθώ σήμερα στις επιμέρους παραμέτρους του. Θα έχουμε την ευκαιρία στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων την ερχόμενη εβδομάδα να αναφερθούμε αναλυτικά στους στόχους και τις προθέσεις του Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση, θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Και θα δρούμε πάντοτε μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”.
Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Μία διακριτή αναφορά στα Θρησκεύματα. Ο Συνταγματικός νομοθέτης περιγράφει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία, και προβλέπει, μεταξύ των βασικών αποστολών του Κράτους, την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Και σκοπεύουμε να υπηρετήσουμε όλες αυτές τις επιταγές. Σε αυτή την αποστολή, καλώ όλους τους Ιεράρχες, τους Ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο μας και να καταθέσουν τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους, να είναι σε έναν ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο» τόνισε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων