24/01/2020 24/01/2020 Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του έκοψε χθες το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός το οποίο τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση και υποστήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. “Να κόψουμε τη βασιλόπιτα και να ζητήσουμε τις ευχές του Αγίου Βασιλείου, τις ευχές της Παναγίας για το...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 21:00

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Διαδώστε:
Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του έκοψε χθες το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός το οποίο τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση και υποστήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

“Να κόψουμε τη βασιλόπιτα και να ζητήσουμε τις ευχές του Αγίου Βασιλείου, τις ευχές της Παναγίας για το μεγάλο έργο που γίνεται εδώ από εσάς και προσευχόμαστε ταπεινά τόσο ο κύριος πρόεδρος ο κ. Χρυσός όσο και οι συνεργάτες όλοι να παίρνουν δύναμη από το Θεό ώστε πραγματικά να βοηθούνται και να δίνουν την καλή μαρτυρία” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Ευάγγελος Χρυσός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και οι Διευθυντές και συνεργάτες των ειδησεογραφικών και επιστημονικών φορέων του Ινστιτούτου, του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», του Διαδικτυακού Περιοδικού «Πεμπτουσία» και της ιστοσελίδας Διακόνημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο  Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μέσα από τις πολυάριθμες ποιμαντικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της, ενώ προσέφερε σε καθέναν από  τους συνεργάτες του Ινστιτούτου ως ενθύμιο της συνάντησης το καλαίσθητο ημερολόγιο της Μονής για το 2020 ευχόμενος κάθε παρά Κυρίου ευλογία.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων