13/08/2020 13/08/2020 Ξεκίνησε κατά την 13η Αυγούστου, το πρωί, το τριήμερο πρόγραμμα των λατρευτικών συνάξεων στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στο μεταξύ, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στη νήσο Τήνο, όπως γίνεται κάθε χρόνο.      ΠΑΡΟΣ Το πρωί της...
13 Αυγούστου, 2020 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 21:54

ΤΗΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ: Εορτάζουν οι πολυαγαπημένες Παναγιές

Διαδώστε:
ΤΗΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ: Εορτάζουν οι πολυαγαπημένες Παναγιές

Ξεκίνησε κατά την 13η Αυγούστου, το πρωί, το τριήμερο πρόγραμμα των λατρευτικών συνάξεων στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στο μεταξύ, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στη νήσο Τήνο, όπως γίνεται κάθε χρόνο. 

 

 

ΠΑΡΟΣ

Το πρωί της 14ης, παραμονή της θεομητορικής εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στις 20.00 έχει προγραμματιστεί Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού θα ψάλει ο Βυζαντινός χορός των πτυχιούχων και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής.

Κατά την Ακολουθία της Λιτής θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του Ιερού Ναού.

Στις 23.00 θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει Μικρό Απόδειπνο, Όρθρο με τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο, στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 8.30 η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες του Μητροπολίτου Παροναξίας, κ. Καλλινίκου, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

 

 

ΤΗΝΟΣ

Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην Τήνο όπως γίνεται κάθε χρόνο.  Θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ «ΕΛΛΗ»  για τον τορπιλισμό της φρεγάτας, καθώς και οι τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το «Κανονάκι της Έλλης». 

 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικοθρησκευτικής εορτής:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων