08/07/2021 08/07/2021 Διμερείς Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πολωνίας και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, είχε διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier. Στη συνάντηση με τον...
08 Ιουλίου, 2021 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 21:10

Τις σχέσεις με την Τουρκία συζήτησε η ΠτΔ

Διαδώστε:
Τις σχέσεις με την Τουρκία συζήτησε η ΠτΔ

Διμερείς Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πολωνίας και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, είχε διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier.

Στη συνάντηση με τον Πολωνό Πρόεδρο συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό. Ως προς την πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, ο κ. Duda υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Ελλάδος αποτελεί φυσική κατάληξη, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την επιθυμία της χώρας μας να ενισχυθούν οι συνέργειες, με προοπτική να διευρυνθεί η Πρωτοβουλία και προς τη Μεσόγειο. O κ. Duda προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις. Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι σχέσεις με την Τουρκία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Steinmeier την ανησυχία της για τις εξαγωγές γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Αποδέχθηκε, τέλος, την επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός της να επισκεφθεί το Βερολίνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων