21/01/2022 21/01/2022 Στην τέταρτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +KA1 με τίτλο «Coding All Together» συμμετείχε το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2021 στο Σίσακ της Κροατίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και εξοικείωση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στον προγραμματισμό. Το πενθήμερο εκπαιδευτικό...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 15:56

Το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου στην Κροατία – Συμμετείχε στο Erasmus+KA1

Διαδώστε:
Το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου στην Κροατία – Συμμετείχε στο Erasmus+KA1

Στην τέταρτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +KA1 με τίτλο «Coding All Together» συμμετείχε το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2021 στο Σίσακ της Κροατίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και εξοικείωση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στον προγραμματισμό.

Το πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργάνωσε το TechnicalSchool στο Σίσακ με τη συμμετοχή 36 μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε χώρες: την Κροατία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

Το σχολείο πήρε μέρος με έξι μαθητές της Γ΄ τάξης και τις εκπαιδευτικούς Αγριμάκη Ανεζίνη, ειδικότητας ΠΕ86 και Δαγαλάκη Αναστασία, ειδικότητας ΠΕ02.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής συνάντησης οι μαθητές μας παρουσίασαν 3 project, τα 2 εκ των οποίων αφορoύσαν στα συστήματα αρίθμησης στην πληροφορική και τις μετατροπές μεταξύ τους και το τρίτο στην κατασκευή ενός παιχνιδιού Packman.

Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλγοριθμική προσέγγιση και τον προγραμματισμό, έννοιες απαραίτητες για την επίλυση προβλημάτων ανεξάρτητα με την προέλευση τους.

Παράλληλα αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, ενισχύθηκε η δημιουργικότητά, η κριτική σκέψη τους, η συνεργασία με μαθητές άλλων χωρών και πολιτισμών καθώς, επίσης, συνειδητοποίησαν ότι είναι ενεργά μέλη όχι μόνο της πατρίδας τους, της Ελλάδας αλλά και της σύγχρονης Ευρώπης.

Πηγή: neakriti.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων