01/05/2021 02/05/2021 Το Άγιο Φως μετά την μεταφορά του από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη». «Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως...
01 Μαΐου, 2021 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 2:47

Το Άγιο Φως μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα

Διαδώστε:
Το Άγιο Φως μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα

Το Άγιο Φως μετά την μεταφορά του από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

«Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Το Άγιο Φως σε Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο μεταφέρει με ευλάβεια η SKY express, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προγραμματισμένες ώρες άφιξης στο κάθε νησί είναι οι εξής:

Ηράκλειο: 19:25 Σαντορίνη: 19:30 Μυτιλήνη: 19:45 Κως: 19:30 Κεφαλονιά: 19:40 Ζάκυνθος: 19:30

 

Στις 20:20 αναμενόταν το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στις 20:20, με την τακτική πτήση OA126 της Olympic Air, αναμενόταν το ‘Αγιο Φως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το γραφείο τύπου της Fraport.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, δεν θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση πολιτών στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν από τον αερολιμένα το ‘Αγιο Φως.

Εκπρόσωπος της Ι.Μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει το ‘Αγιο Φως σε ναούς της πόλης και από εκεί θα μπορέσουν να το παραλάβουν οι πολίτες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων