11/12/2019 11/12/2019 To αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παυλόπουλος, επικαλούμενος τις κοινές αρχές και αξίες Ελλάδας-Σερβίας σε πολλά θέματα Πολιτισμού, αναφέρθηκε στο...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 9:25

To αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο ΠτΔ

Διαδώστε:
To αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο ΠτΔ

To αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, επικαλούμενος τις κοινές αρχές και αξίες Ελλάδας-Σερβίας σε πολλά θέματα Πολιτισμού, αναφέρθηκε στο δίκαιο αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους, έτσι ώστε το Μνημείο αυτό, από το οποίο-όπως τόνισε- ξεκίνησε ο Ελληνικός, επέκεινα δε ο Ευρωπαϊκός και ο Δυτικός Πολιτισμός, να εκπέμπει τα απαράμιλλα μηνύματά του σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα, κατ’ εξοχήν στους σημερινούς ταραγμένους και χαλεπούς για τον Άνθρωπο καιρούς.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Σέρβο Πρόεδρο διότι η χώρα του, και ο ίδιος προσωπικά, στηρίζουν την Ελλάδα, απέναντι στην απαράδεκτη τακτική του Βρετανικού Μουσείου το οποίο, εξακολουθεί να ανέχεται και να συγκαλύπτει, ως κοινός κλεπταποδόχος, το έγκλημα κλοπής και πολιτιστικής ιεροσυλίας, που διέπραξε ο Έλγιν.

«Έχουμε με την Ελλάδα πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε κοντά μας ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Σερβίας. Είμαστε ευγνώμονες γι αυτή την στήριξη στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων