03/05/2021 03/05/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα τη Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου, και του Εφημερίου του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, Πρεσβ. Νικολάου Χαρούλη, και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του...
03 Μαΐου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 23:12

Το άνοιγμα της εστίασης και οι ευχές για την τοπική οικονομία

Διαδώστε:
Το άνοιγμα της εστίασης και οι ευχές για την τοπική οικονομία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα τη Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου, και του Εφημερίου του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, Πρεσβ. Νικολάου Χαρούλη, και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Διευθυντού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστου Καφτηράνη και πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν προσεκτικά τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την επανεκκίνηση και της τοπικής οικονομίας, η οποία θα περιορίσει την ανεργία και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, και τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη να τηρούνται από όλους τα πρωτόκολλα Υγειονομικής προστασίας με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, ώστε να μη υπάρξει υποτροπή της πανδημίας.

 

 

Στην ομιλία του, η οποία όπως και η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας διά του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROS TV1», ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από το ψαλμικό «όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε», υπογράμμισε τη σημασία της ιδιότητος του Χριστιανού, για την οποία πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινώς ότι είμεθα άξιοι.

«Όπως ακριβώς», ανέφερε χαρακτηριστικά, «αγωνιζόμεθα να πάρουμε ένα πτυχίο και όταν το πάρουμε συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να επιβεβαιώσουμε ότι το αξίζουμε, έτσι και οι πιστοί οφείλουμε να τιμούμε το όνομα του Χριστιανού, το οποίο οι Μάρτυρες, όπως ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Γεώργιος, προέβαλαν ενώπιον των διωκτών τους, λέγοντας “Χριστιανός ειμί”, παραθεωρώντας το κανονικό τους όνομα».

 

 

Επ’ ευκαιρία δε της το πρώτον εορταζόμενης στην Ιερά Μητρόπολη Ημέρας Τιμής προς τις Πρεσβύτερες και τις Διακόνισσες επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας, ο Σεβασμιώτατος αφού τους απηύθυνε τις πατρικές του ευχές, τις κάλεσε να παραμένουν συνοδοιπόροι και συγκυρηναίοι των Εφημερίων συζύγων τους, στηρίζοντάς τους στο ποιμαντικό έργο τους.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης εχειροθέτησε Αρχιδιάκονο τον μέχρι τούδε Διάκονό του Αντώνιο Τριανταφύλλου, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την αφοσίωση του, την εργατικότητα και το ήθος του.

Τέλος ευχαρίστησε και πάλι τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την πολύμορφη διακονία του, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάο, διότι και ως Αντιπεριφερειάρχης και ως Ιεροψάλτης ευρίσκεται πάντοτε πρόθυμα στη διάθεση της Εκκλησίας, καθώς και τους Επιτρόπους του Ναού, και ιδιαίτερα τον κ. Δημ. Κοσμά, ο οποίος ως Διευθυντής ΕΛΤΑ, Δημοτικός Σύμβουλος και Επίτροπος προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Ναό και την Εκκλησία, και τον κ. Γ. Χωριανόπουλο, ο οποίος επί σειράν ετών με αφοσίωση διακονεί τον Ιερό Ναό, και ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων