19/03/2021 19/03/2021 Προβληματισμό προκαλούν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους ειδικούς τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνωμένων που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα. Εν μέσω αυτού του κλίματος συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και στις 6 το απόγευμα θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο μέτρων, κάποια εκ των οποίων θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο. Όπως είπε...
19 Μαρτίου, 2021 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 8:14

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις “βαλβίδες αποσυμπίεσης”: Πώς θα εορτασθεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας – Οι πρώτες σκέψεις για το Πάσχα

Διαδώστε:
Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις “βαλβίδες αποσυμπίεσης”: Πώς θα εορτασθεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας – Οι πρώτες σκέψεις για το Πάσχα

Προβληματισμό προκαλούν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους ειδικούς τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνωμένων που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα. Εν μέσω αυτού του κλίματος συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και στις 6 το απόγευμα θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο μέτρων, κάποια εκ των οποίων θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο.

Όπως είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην παρούσα φάση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία και αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σ’ έναν κοντινό ορίζοντα: «Δεν μιλάμε για ανοίγματα δραστηριοτήτων, μιλάμε για εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων, που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπιέσεις στους ” υπογράμμισε.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μερική άρση των περιορισμών σε ό, τι αφορά τις εκκλησίες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η Μαρτίου, επιτρέποντας την παρουσία πιστών ακόμα και στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την ερχόμενη Κυριακή θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία Συνοδικών Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν οι Μητροπολίτες Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος , Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Γλυφάδας κ. Αντώνιος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας θα υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία.
Πάντως, σήμερα οι Α’ Χαιρετισμοί αναμένεται να τελεστούν χωρίς την παρουσία πιστών στις περιοχές πολύ αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αττική και η Θεσσαλονίκη, και με έως 9 άτομα στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγα ζητούμενο αποτελεί τα αν τα μέτρα που προκρίνονται για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η Μαρτίου θα εφαρμοστούν και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μερική άρση των περιορισμών το Πάσχα, ενώ πιθανό θεωρείται να επιτραπεί υπό περιορισμούς η περιφορά του Επιταφίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ανασταλεί η “διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων