06/02/2019 06/02/2019 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα, μετέβη στην Άγκυρα, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdogan και παρακάθισε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Τον Πατριάρχη συνόδευσαν: ο...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:07

Το δείπνο στο Παλάτι, ο Οικ. Πατριάρχης και οι αθλητές

Διαδώστε:
Το δείπνο στο Παλάτι, ο Οικ. Πατριάρχης και οι αθλητές

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2018 το απόγευμα, μετέβη στην Άγκυρα, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdogan και παρακάθισε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Τον Πατριάρχη συνόδευσαν: ο Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο Στέλιος Πούλαδος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, και ο κ.Γεώργιος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητος και του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης.

Στο δείπνο έπαιξε ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων στην οποία συμμετείχε και ο σολίστ στο ούτι Γιώργος Μαρινάκης, από την ομογένεια της Πόλης.


Παρόντες στο δείπνο ήταν και τρεις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε τουρκικές ομάδες, οι οποίοι προσεκλήθησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή της Γαλατασαράι Κώστας Μήτρογλου, τον ποδοσφαιριστής της Αλάνιασπορ Γιώργο Τζαβέλλα και τον μπασκετμπολίστα της Φενέρμπαχτσε Κώστα Σλούκα.

φωτογραφίες: Φως Φαναρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων