17/03/2020 17/03/2020 “Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά θα δώσουμε χρόνο στο ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την κρίση” ανέφερε με έμφαση και μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμα προς τον λαό που απηύθυνε σήμερα το απόγευμα (σ.σ. 17.00 ώρα Ελλάδος), με...
17 Μαρτίου, 2020 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2020 - 17:25

“Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος”

Διαδώστε:
“Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος”

“Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά θα δώσουμε χρόνο στο ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την κρίση” ανέφερε με έμφαση και μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμα προς τον λαό που απηύθυνε σήμερα το απόγευμα (σ.σ. 17.00 ώρα Ελλάδος), με δεδομένη την κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο:

Μήνυμα προς τους πολίτες, για τις εξελίξεις στο σοβαρό πρόβλημα του κορονοϊού

Είμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος. Αν περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: να σώσουμε ζωές.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Dinsdag 17 maart 2020

“Συμπολίτες μου σας απευθύνομαι και πάλι γιατί καθώς η πανδημία προκαλεί χιλιάδες θύματα παγκοσμίως. Σε τέτοιες στιγμές επιλέγω να επικοινωνούμε προσωπικά και να σας ενημερώνω προσωπικά. Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά θα δώσουμε χρόνο στο ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την κρίση. Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Το Δημόσιο έχει αναδιατάξει τις δυνάμεις του, το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις. Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού, η προστασία του πληθυσμού και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

“Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη”, σημείωσε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός και ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για την προσπάθεια που κάνουν. “Δεν σας αξίζει μόνο ένα χειροκρότημα, αλλά και κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’αυτό”.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες και σε όσους διασπείρουν τα λεγόμενα “fake news”, “Όσοι φέρονται ανεύθυνα και όσοι διασπείρουν ανυπόστατες φήμες, θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Πρώτος και μόνος λόγος ανήκει στους γιατρούς και την πολιτεία”.

Το νέο του μήνυμα έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις Ιερές Ακολουθίες στις εκκλησίες , και την λήψη γενικευμένων μέτρων για προστασία από την εξάλειψη του κορωνοϊού.

Στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία καλεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με αντικείμενο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί, αλλά και την αντίδραση της Ένωσης.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω βιντεοδιάσκεψη για να συζητήσουμε τη συνέχεια των ενεργειών μας αναφορικά με την επιδημία covid-19», επεσήμανε ο Μισέλ στον λογαριασμό του στο Twitter. «Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, η παροχή επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού, η ενίσχυση της έρευνας και ο περιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων αποτελούν κλειδιά», πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων