29/03/2023 29/03/2023 Το διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων Επιστήμης και Θεολογίας πραγματεύεται με τρόπο ψύχραιμο και νηφάλιο το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του κ. Πέτρου Παναγιωτόπουλου «Τομές και Ασυμβατότητες», το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. κι Στο συγκεκριμένο...
29 Μαρτίου, 2023 - 9:19

Το διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων Επιστήμης και Θεολογίας

Διαδώστε:
Το διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων Επιστήμης και Θεολογίας

Το διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων Επιστήμης και Θεολογίας πραγματεύεται με τρόπο ψύχραιμο και νηφάλιο το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του κ. Πέτρου Παναγιωτόπουλου «Τομές και Ασυμβατότητες», το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

κι

Στο συγκεκριμένο πόνημα, όπως επισήμαναν και οι ομιλητές, ο Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ., συνδυάζοντας τις ιδιότητες του Θεολόγου και του Φυσικού επιστήμονα, κατόρθωσε να συσχετίσει και να αναλύσει σε βάθος τις επιστημονικές θεωρίες και δομές με τη θεολογία, αφενός με τρόπο επιστημονικό και αφετέρου με τρόπο εύληπτο. Ως εκ τούτου, το εν λόγω βιβλίο δεν απευθύνεται απλώς στον ακαδημαϊκό κόσμο αλλά ευρύτερα σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, αφού οι μύθοι και οι αλήθειες που περιβάλλουν διαχρονικά το ζήτημα των σχέσεων Επιστήμης και Πίστης ασκούν καθοριστική επίδραση σε κάθε εποχή και σε όλη την κοινωνία.

Στο ακροατήριο, το οποίο αποτελούσαν ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί επιστήμονες, φοιτητές και γενικότερα πλήθος βιβλιόφιλων, το βιβλίο παρουσίασαν ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Δεληδήμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ., ο κ. Αναστάσιος Πέτκου, Καθηγητής Φυσικού του Α.Π.Θ., και ο Συγγραφέας, ενώ την παρουσίαση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νίκος Μαγγιώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΠΗΓΗ: www.pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων