24/05/2024 24/05/2024 Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης αποφάσισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση στη Ράφα στη νότια Γάζα. Η Νότια Αφρική είχε ζητήσει από το ICJ να το διατάξει ως μέτρο έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Ράφα ισοδυναμούν με «γενοκτονική» επιχείρηση και απειλούν την επιβίωση του παλαιστινιακού λαού....
24 Μαΐου, 2024 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 17:54

Το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη δίνει εντολή το Ισραήλ να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση στη Γάζα

Διαδώστε:
Το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη δίνει εντολή το Ισραήλ να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση στη Γάζα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης αποφάσισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση στη Ράφα στη νότια Γάζα. Η Νότια Αφρική είχε ζητήσει από το ICJ να το διατάξει ως μέτρο έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Ράφα ισοδυναμούν με «γενοκτονική» επιχείρηση και απειλούν την επιβίωση του παλαιστινιακού λαού.

Το αίτημα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης υπόθεσης που η Νότια Αφρική έφερε ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Το Ισραήλ είπε ότι η επίθεση στη Ράφα είναι το κλειδί για την ήττα της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και χαρακτήρισε την υπόθεση της Νότιας Αφρικής “εντελώς αβάσιμη”.

Το ICJ είναι το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών και μπορεί να εκδίδει νομικά δεσμευτικές αποφάσεις σε διαφορές μεταξύ χωρών, αλλά έχει ελάχιστο τρόπο να επιβάλει τις εντολές του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων