24/11/2021 24/11/2021 Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναβάθμισης της παρουσίας της Ελλάδας στην Yποσαχάρια Αφρική, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γκάνα (24-25 Νοεμβρίου 2021) και στη Γκαμπόν (25-26 Νοεμβρίου 2021). Κατά την παραμονή του στις ανωτέρω χώρες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Αξιωματούχους. Στη Γκάνα, ο Υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2021 - 10:12

Το ελληνικό σχολείο της Γκάνας θα επισκεφθεί ο Νίκος Δένδιας

Διαδώστε:
Το ελληνικό σχολείο της Γκάνας θα επισκεφθεί ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναβάθμισης της παρουσίας της Ελλάδας στην Yποσαχάρια Αφρική, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γκάνα (24-25 Νοεμβρίου 2021) και στη Γκαμπόν (25-26 Νοεμβρίου 2021). Κατά την παραμονή του στις ανωτέρω χώρες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Αξιωματούχους.

Στη Γκάνα, ο Υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να έχει συνάντηση την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, με την ομόλογό του Shirley Ayorkor Botchwey.

Επίσης, αναμένεται να επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο που λειτουργεί στην χώρα, καθώς και στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου Γκάνας.

Στη Γκαμπόν, ο Υπουργός Εξωτερικών, προγραμματίζεται να συναντηθεί την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, με τον ομόλογό του Pacôme Moubelet-Boubeya.

Οι ανωτέρω συνομιλίες θα εστιάσουν στην ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας της Ελλάδας με την Γκάνα και την Γκαμπόν στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και την συνεργασία στους Διεθνείς Οργανισμούς.

Συνεχίζοντας την παροχή βοήθειας της Ελλάδος προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού, με την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια θα λάβει χώρα επίσης η παράδοση δωρεάς εμβολίων κατά του COVID-19: 150.000 εμβολίων στην Γκάνα και 200.000 στην Γκαμπόν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων