28/02/2020 28/02/2020 Όσοι Ιρανοί ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό εγκαταλείποντας το Ισλάμ, δεν έχουν πλέον την επιλογή να κρατούν μυστική την πίστη τους, καθώς από το έντυπο της νέας ταυτότητας απαλείφθηκε η επιλογή “άλλες θρησκείες” Επομένως, οι Χριστιανοί θα πρέπει να δηλώνουν πλέον το θρήσκευμά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εμπόδια και τις διακρίσεις στην καθημερινότητά τους....
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 7:40

Το Ιράν παίρνει τις ταυτότητες από τους Χριστιανούς

Διαδώστε:
Το Ιράν παίρνει τις ταυτότητες από τους Χριστιανούς

Όσοι Ιρανοί ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό εγκαταλείποντας το Ισλάμ, δεν έχουν πλέον την επιλογή να κρατούν μυστική την πίστη τους, καθώς από το έντυπο της νέας ταυτότητας απαλείφθηκε η επιλογή “άλλες θρησκείες”
Επομένως, οι Χριστιανοί θα πρέπει να δηλώνουν πλέον το θρήσκευμά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εμπόδια και τις διακρίσεις στην καθημερινότητά τους.
Χριστιανικές κοινότητες στο Ιράν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι με το μέτρο αυτό το καθεστώς της Τεχεράνης επιδιώκει να δημιουργήσει ένα μητρώο Χριστιανών, στοχεύοντας κυρίως σε αυτούς που εγκατέλειψαν το Ισλάμ.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Μαχμούντ Μαχμούντ Αλαβί είχε εκφράσει την ανησυχία του «για την εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν» , προσθέτοντας ότι οι αρχές της χώρας προχωρούν σε προσαγωγές ανθρώπων που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, ζητώντας τους να δώσουν εξηγήσεις γιατί «εγκατέλειψαν το Ισλάμ».

Το Ιράν θεωρείται από τις πλέον επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για να είναι κανείς Χριστιανός.  Όσοι πιστεύουν στον Ιησού, συχνά φυλακίζονται, διώκονται ή πέφτουν θύματα βιασμών, βίας ακόμα και δολοφονιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων