22/10/2019 23/10/2019 Κατευόδιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, υπό του Πρωτεπιστάτου, την Ιερά Επιστασία και τους αντιπροσώπους των Ιερών αγιορείτικων Μονών έλαβε χώρα, κατά την 22α Οκτωβρίου 2019, στις Καρυές του Αγίου Όρους. Ευχαριστήρια ομιλία απηύθυνε ο Πρωτεπιστατης Γερ. Συμεών Διονυσιάτης με την οποία ευχήθηκε “καλό κατευόδιο” στον Παναγιώτατο. Αντιφώνησε ο Πατριάρχης. “Είστε ο πεφιλημένος υιός, στηρίζεστε...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 1:05

Το Κατευόδιον του Πατριάρχου – Αφήνει πίσω την καρδιά του – “Ο Πατριάρχης σας, σας αγαπά απεριορίστως”

Διαδώστε:
Το Κατευόδιον του Πατριάρχου – Αφήνει πίσω την καρδιά του – “Ο Πατριάρχης σας, σας αγαπά απεριορίστως”

Κατευόδιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, υπό του Πρωτεπιστάτου, την Ιερά Επιστασία και τους αντιπροσώπους των Ιερών αγιορείτικων Μονών έλαβε χώρα, κατά την 22α Οκτωβρίου 2019, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ευχαριστήρια ομιλία απηύθυνε ο Πρωτεπιστατης Γερ. Συμεών Διονυσιάτης με την οποία ευχήθηκε “καλό κατευόδιο” στον Παναγιώτατο.

Αντιφώνησε ο Πατριάρχης.

“Είστε ο πεφιλημένος υιός, στηρίζεστε εις τον Κύριον, εις την Εκκλησία”, ετόνισε ο Παναγιώτατος και έκλεισε τον λόγο του ευχόμενος ειρήνη και δίδοντας την πατριαρχική και πατρική ευλογία του.

“Ο Πατριάρχης σας, σας αγαπά απεριορίστως. Ζητεί να είστε δίπλα του εις τον αγώναν, τον οποίον δίδει εν αληθεία και Ορθοδόξω μαρτυρία. Είμεθα οι δικοί σας, είσθε οι δικοί μας. Έχετε την ευχή μας. Καλήν αντάμωση, αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω”, κατέληξε, δακρύζοντας.

Ακολούθησε αναχώρηση του Παναγιωτάτου για Δάφνη, όπου ο Οικ. Πατριάρχης απέπλευσε μετά της τιμίας συνοδείας του εις Ουρανόπουλιν και μετέπειτα επιστροφή εις Κωνσταντινούπολιν. Τον Παναγιώτατο ξεπροβοδισε ο Πρωτεπιστατης Γερ. Συμεών με την Ιερά Επιστασία και τους αντιπροσώπους των Μονών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων