15/08/2019 15/08/2019 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσήλθε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, που αποτελεί ιερό προσκύνημα του Ποντιακού Ελληνισμού. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τελεστεί μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.    ...
15 Αυγούστου, 2019 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 12:08

Το κερί του ΠτΔ στην Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Το κερί του ΠτΔ στην Παναγία Σουμελά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσήλθε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, που αποτελεί ιερό προσκύνημα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τελεστεί μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

 

 

Από χθες στο Ιερό Προσκύνημα βρίσκονται οι ιερές εικόνες του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα, για να συνεορτάσουν με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, τελέστηκαν ο Όρθρος και το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος, παρουσία και άλλων μητροπολιτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων