24/09/2020 24/09/2020 Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάστηκε η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο ιερό μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα. Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος, για να τιμήσουν την Παναγία την Παντάνασσα. Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης...
24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 16:44

Το κόλλυβο για την αγάπη της Παντάνασσας

Διαδώστε:
Το κόλλυβο για την αγάπη της Παντάνασσας

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάστηκε η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο ιερό μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα.

Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος, για να τιμήσουν την Παναγία την Παντάνασσα.

Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς ιερομονάχους, διακόνους και ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Παραδοσιακά ευλογήθηκε και το κόλλυβο της Παναγίας της Παντάνασσας.

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

ΔΕΙΤΕ – Το Βατοπαιδινό Μετόχι τιμά την Παναγία την Παντάνασσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων