29/05/2020 29/05/2020 Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το αν τελικά θα τελεστεί μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφία απόψε, στο πλαίσιο της τελετής που οργανώνεται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση της Τουρκίας για την Άλωση της Πόλης. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες ότι απόψε θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή...
29 Μαΐου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 9:00

Το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της Άλωσης

Διαδώστε:
Το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της Άλωσης

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με το αν τελικά θα τελεστεί μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφία απόψε, στο πλαίσιο της τελετής που οργανώνεται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση της Τουρκίας για την Άλωση της Πόλης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες ότι απόψε θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων. «Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 10 Μαίου ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε με ένα tweet πως κάτι αναμένεται να συμβεί σύντομα στην Αγία Σοφία. Συγκεκριμένα, ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας έγραφε κάτω από μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας: «Σε νοσταλγήσαμε λίγη υπομονή. Θα το πετύχουμε.».

Όπως γράφει ο τουρκικός τύπος, δεδομένων των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, το βράδυ θα προβληθεί ένα εντυπωσιακό τηλεοπτικό σόου για την θλιβερή επέτειο.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί η τέλεση προσευχής στον εξωτερικό χώρο μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού, ωστόσο ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε ότι αυτή αναβάλλεται. Ο Αλί Ερμπάς δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το «χαρτί» της Αγιά Σοφιάς παίζει η Τουρκία παραμονή της μαύρης επετείου της άλωσης της Πόλης- Τα σχέδια Ερντογάν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων