20/05/2021 20/05/2021 Eξόδιος στην Καρκαλού 17/5/21 Δρ. Στέφανος Δημόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Εκεί λοιπόν στο προαύλιο χώρο της Παναγίας Βλαχερνών, που κτήτορας ήταν ο Γέροντας Άνανίας, έγινε και το ξόδι του από τον Άγιο Ύδρας Έφραίμ και πλήθος Ιερέων και μοναχών /μοναζουσών και του στενού του οικογενειακού κύκλου. Ο Σεβασμιότατος μίλησε από καρδιάς και λίαν συγκινητικά έσπασε κάμποσες...
20 Μαΐου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 14:11

Το ξόδι του Γέροντα Ανανία

Διαδώστε:
Το ξόδι του Γέροντα Ανανία

Eξόδιος στην Καρκαλού 17/5/21

Δρ. Στέφανος Δημόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Εκεί λοιπόν στο προαύλιο χώρο της Παναγίας Βλαχερνών, που κτήτορας ήταν ο Γέροντας Άνανίας, έγινε και το ξόδι του από τον Άγιο Ύδρας Έφραίμ και πλήθος Ιερέων και μοναχών /μοναζουσών και του στενού του οικογενειακού κύκλου. Ο Σεβασμιότατος μίλησε από καρδιάς και λίαν συγκινητικά έσπασε κάμποσες φορές και η φωνή του αφού και αυτός είχε γνωρίσει την πατρική αγάπη και στοργή του Άγιου πνευματικού μας. Ανάμεσα σε έλάτινες βουνοπλαγιές η τελευταία κατοικία, δίπλα στο πατρικό σπίτι που γεννήθηκε και στο τεμάχιο από την Αγία Ζώνη που ευωδιάζει από το Ιερό της εκκλησίας.

Αν και εκεί όλα ευωδιάζουν, κάπως έτσι σκέφτομαι θα είναι και η ομορφιά του Παραδείσου. Εδώ που έκανε το θαύμα της η Παναγία μας και απίθωσε με ασφάλεια τον πατέρα του στο έδαφος όταν γκρεμοτσακίστηκε από ένα δέντρο. Εδώ την έβλεπαν να κυκλοφορεί σαν μαυροφορεμένη γυναικεία παρουσία και να τους προστατεύει. Εδώ της έκτισε πανέμορφο ναό “Παναγία Βλαχερνών”.

Η εικονογράφηση διά χειρός του ανιψιού του, Δημήτρη Κουστένη. Χαιρότανε ο Γέροντας με τις φωτογραφίες των Αγιογραφιών και έδινε οδηγίες. Χάρηκα σαν αντίκρυσα τις τελευταίες αγιογραφίες κοντά στην είσοδο, τους ήρωες Αγίους και μάρτυρες του ’21.

Ο Θοδωράκης Κολοκοτρώνης μες την μέση και ο ανιψιός του Νικηταράς Σταματελόπουλος που πέθανε ζητιάνος στα αριστερά του και δεξιά του ο Άγιος της πολιτικής και μάρτυρας του έθνους μπάρμπα Γιάννης Καποδίστριας και ο Διονύσιος Σολωμός. Ο Γέροντας του Γέροντα μας Ανανία, Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, προστάτης και πνευματικός παππούς μας, τους είχε δεί μες τον Παράδεισο σαν Αγίους μας διηγήθηκε πολλές φορές με θαυμασμό και καμάρι.

Και γύρω τους όλοι οι αγαπημένοι του από τον Μεγαλέξανδρο, τον Πλάτωνα, τον Όμηρο μέχρι τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τον Παύλο Μελα, τον παλαιών Πατρών Γερμανό και τον κυρ Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον υμνογράφο Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη. Όλους τους μάζεψε κοντά του για παρέα ο Παπούλης μας, κοντά στο μνήμα του, κοντά και στον ουρανό παρέα.

Παρών και ο καθηγητής Τσιόδρας διακριτικά που όλοι τον ευγνωμονούμε για την προσωπική του συμπαράσταση και αγώνα στο πλευρό του αγαπημένου μας Παπούλη. Ήμασταν όλοι ήσυχοι πως του προσφέρθηκε το ανθρωπίνως δυνατό τις τελευταίες μέρες της επί γης ζωής του στο Αττικό Νοσοκομείο. Τον αναγνώρισα σε μία άκρη με ένα λουλούδι στο χέρι όπως όλοι που το έριξαν στο μνήμα αφού τον έκατέβασαν τα άνίψια του οι Κουστένηδες, ο Γιαννάκης Σέρβος ο “ηχολήπτης” και ο Γρηγοράκης ο “επίτροπος” του Αγίου Νεκταρίου στα Εξάρχεια.

Προτίμησα και έριξα χώμα πολύ, πήρα το φτυάρι από τα χέρια του Νίκου του Κουστένη και έριξα τουλάχιστον το μισό που τώρα πιά θα τον σκεπάζει, μέχρι που πιάστηκαν τα αμάθητα μου χέρια.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων