15/03/2020 15/03/2020 Το ξωκλήσι — σπήλαιο του 19ου αι. του μουσείου «Ντιβνογκόριε» στα περίχωρα του Βορόνεζ θα παραδώσουν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αναλυτικότερα, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα παραδώσουν το ναό, που ανήκει στο συγκρότημα σπηλαίου του 19ου αι. του μουσείου, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του μουσείου Σοφία Κοντράτιγιεβα. Το θέμα της παράδοσης του σπηλαίου πρώτη φορά...
15 Μαρτίου, 2020 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 11:04

Το ξωκλήσι — σπήλαιο του 19ου αιώνα της Ρωσίας!

Διαδώστε:
Το ξωκλήσι — σπήλαιο του 19ου αιώνα της Ρωσίας!

Το ξωκλήσι — σπήλαιο του 19ου αι. του μουσείου «Ντιβνογκόριε» στα περίχωρα του Βορόνεζ θα παραδώσουν στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αναλυτικότερα, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα παραδώσουν το ναό, που ανήκει στο συγκρότημα σπηλαίου του 19ου αι. του μουσείου, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του μουσείου Σοφία Κοντράτιγιεβα.

Το θέμα της παράδοσης του σπηλαίου πρώτη φορά τέθηκε δύο χρόνια πριν. Το σπήλαιο βρίσκεται στο βουνό από ασβεστόλιθους, όπου στο ισόγειο βρίσκεται το ξωκλήσι, υπάρχει χώρος για λιτανεία καθώς και άλλοι χώροι.

“Είναι μέρος του μουσείου «Ντιβνογκόριε», ενώ το σπήλαιο κάθε χρόνο επισκέπτονται περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι. Η παράδοση του ναού στην Εκκλησία σημαίνει την ανακατάταξη όλου του μουσείου και τη ριζική αλλαγή του, επειδή ο ναός είναι στο κέντρο όλου του συγκροτήματος”, είπε σχετικά η προϊσταμένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων