16/07/2020 16/07/2020 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι οι αρχές του Μαυροβουνίου θα βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και του σεβασμού του δικαιώματος στην ελευθερία της πίστης” δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Όλιβερ  Βαρέλι. Ερωτηθείς από μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, για το πώς σκοπεύει η Κομισιόν να διασφαλίσει ότι τα μέτρα για την...
16 Ιουλίου, 2020 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 11:08

Το Μαυροβούνιο να ευθυγραμμιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο

Διαδώστε:
Το Μαυροβούνιο να ευθυγραμμιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι οι αρχές του Μαυροβουνίου θα βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και του σεβασμού του δικαιώματος στην ελευθερία της πίστης” δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Όλιβερ  Βαρέλι.

Ερωτηθείς από μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, για το πώς σκοπεύει η Κομισιόν να διασφαλίσει ότι τα μέτρα για την πανδημία δεν θα πλήξουν βασικές θρησκευτικές ελευθερίες, ο κ. Βαρέλι υπογράμμισε ότι το κράτος δικαίου είναι μία από τις βασικές αξίες της ΕΕ., και αυτό είναι καθοριστικό και για τις υπό ένταξη χώρες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι το Μαυροβούνιο πρέπει, μεταξύ άλλων, να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ευθυγραμμιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο. “Αυτό περιλαμβάνει επίσης την αποτελεσματική προστασία της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων” επεσήμανε, προσθέτοντας  ότι η Κομισιόν έχει ενημερωθεί για την κράτηση Ορθόδοξων ιερέων από τις αρχές του Μαυροβουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων