09/02/2023 09/02/2023 Στην Ελληνική Γλώσσα είναι αφιερωμένη η 9η Φεβρουαρίου με τον απανταχού Ελληνισμό να τιμά την ημέρα με λαμπρές εκδηλώσεις ενώ, για ακόμη μία χρονιά, τα μηνύματα από αξιωματούχους, εκκλησιαστικούς άρχοντες και φορείς της ομογένειας εστιάζουν στο μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας. Την ίδια ώρα ένα άλλο μεγαλείο των Ελλήνων αναδεικνύεται τα τελευταία 24ωρα κάτω από τα...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 9:04

Το μεγαλείο της Ελληνικής Γλώσσας και το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής κάτω από τα χαλάσματα του φονικού σεισμού

Διαδώστε:
Το μεγαλείο της Ελληνικής Γλώσσας και το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής κάτω από τα χαλάσματα του φονικού σεισμού

Στην Ελληνική Γλώσσα είναι αφιερωμένη η 9η Φεβρουαρίου με τον απανταχού Ελληνισμό να τιμά την ημέρα με λαμπρές εκδηλώσεις ενώ, για ακόμη μία χρονιά, τα μηνύματα από αξιωματούχους, εκκλησιαστικούς άρχοντες και φορείς της ομογένειας εστιάζουν στο μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας.

Την ίδια ώρα ένα άλλο μεγαλείο των Ελλήνων αναδεικνύεται τα τελευταία 24ωρα κάτω από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία. Το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής! 

Ο αριθμός των θυμάτων διαρκώς αυξάνεται ενώ μέχρι τώρα ξεπερνά τις 15.000 νεκρούς, σε Τουρκία και Συρία. Εκτός από την παροχή σωστικών συνεργείων στη γείτονα χώρα στην Ελλάδα έχει στηθεί μια μεγάλη αλυσίδα συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Εκκλησία και φορείς προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς.

Δείτε επίσης: Ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τουρκίας προς την Ελλάδα για την άμεση βοήθεια

Σώζουν ζωές οι Έλληνες διασώστες στην Τουρκία

Σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ με υπεράνθρωπες προσπάθειες συμβάλουν στην ανάσυρση μικρών παιδιών και μεγάλων με τον τουρκικό Τύπο και την κοινή γνώμη να υμνούν τις προσπάθειες τους που στόχο έχουν να σώσουν σε αυτό που δίνει βαρύτητα η Ελληνική γλώσσα, την ζωή.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος η Ελληνική αποστολή επιχειρεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χάταϊ (Hatay), βόρεια της πόλης της Αντιόχειας στην Τουρκία.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων και μέχρι αυτή την ώρα:

έχουν απεγκλωβιστεί ζωντανά πέντε (5) άτομα ως κάτωθι:
– ένας (1) άνδρας 50 ετών περίπου (07-02-2023)

– ένα (1) ανήλικο κορίτσι 9 ετών περίπου (07-02-2023)

– ένα (1) ανήλικο κορίτσι 7 ετών περίπου (07-02-2023)

– ένα (1) αγόρι 17 ετών περίπου (08-02-2023) και

– μια (1) γυναίκα 20 ετών περίπου (08-02-2023)

ενώ,

έχουν ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις πέντε (5) άτομα ως κάτωθι:
– ένα (1) ανήλικο κορίτσι τριών ετών περίπου (07-02-2023)

– ένας (1) άνδρας 40 ετών περίπου (08-02-2023)

– ένα (1) αγόρι 17 ετών περίπου (08-02-2023)

– ένα (1) βρέφος τεσσάρων μηνών περίπου (08-02-2023) και

– μία (1) γυναίκα 30 ετών περίπου (08-02-2023)

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης: Ο ειρηνικός στρατός της Ορθοδοξίας στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των σεισμοπαθών σε Τουρκία & Συρία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία

Πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλει η Ελλάδα στην Τουρκία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών από τον σεισμό.

Mε εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη μεταφορά όλου του υλικού και με στόχο να φτάσει στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό, θα πραγματοποιηθούν πέντε πτήσεις προς την Τουρκία με αεροσκάφη της AEGEAN.

Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές, με τη συνδρομή του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Αλυσίδα προσφοράς από την Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Σύνοδος, έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων, χωρίς να διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση το θρήσκευμά τους.
Παράλληλα, οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος λίγες μόλις ώρες μετά τον καταστρεπτικό σεισμό άρχισαν να ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού.

Έτσι, από την προσεχή Κυ­ρι­ακή 12 έως και την Κυ­ρι­ακή 19 Φε­βρου­α­ρίου 2023, θα συγκεντρωθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις το ως κάτωθι αν­θρω­πι­στι­κό υ­λι­κό:

1. Και­νούρ­για κλι­νο­σκε­πά­σματα (κου­βέρ­τες, πα­πλώ­ματα).

2. Εμ­φι­α­λω­μένο νερό.

3. Γάλα μα­κράς δι­αρ­κείας.

4. Ζυ­μα­ρικά.

5. Ρύζι.

6. Ό­σπρια.

Μετά την λήξη της παραπάνω χρονικής προθεσμίας (19 Φεβρουαρίου 2023) το αν­θρω­πι­στικό υ­λικό, θα προ­ω­θη­θεί στην Φι­λαν­θρω­πική Ορ­γά­νωση της Ι­ε­ράς Αρ­χι­ε­πι­σκο­πής Α­θη­νών «Α­πο­στολή», προ­κει­μένου στη συνέχεια, διά των υ­πη­ρε­σιών του Υ­πουρ­γείου Ε­ξω­τε­ρι­κών, να α­πο­στα­λεί στις πλη­γεί­σες πε­ρι­ο­χές τόσο της Τουρ­κίας, όσο και της Συ­ρίας.

Σημείωση ope.gr: Την κεντρική φωτογραφία, η οποία από χθες κάνε τον γύρο του διαδικτύου, δημιούργησε ο Υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Κοτρίδης, προκειμένου να τιμήσει τους συναδέλφους του διασώστες που βρίσκονται στην Τουρκία. 

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού σε Μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας – Τι μπορείτε να προσφέρετε

Υλική βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Τουρκία & Συρία -Επιστολές σε Οικουμενικό Πατριάρχη, Πατριάρχη Αντιοχείας, Ερντογάν και Άσαντ

Γέφυρα αλληλεγγύης και στήριξης από τον Ορθόδοξο κόσμο στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία – Η άμεση κινητοποίηση και οι πρώτες πρωτοβουλίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων