11/04/2022 11/04/2022 Σε μια συγκινητική τελετή και ενώπιον πλήθους Μεσολογγιτών από την Αθήνα και φίλων της πόλης έλαβε χώρα η παρουσίαση των ιστορικών κειμηλίων του ήρωα και αγωνιστή Μάρκου Μπότσαρη από την κ. Ανδρέα χήρα Μάρκου Μπότσαρη, τρισέγγονο του οπλαρχηγού, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Τα ιστορικά αυτά κειμήλια θα φιλοξενηθούν στις φετινές...
11 Απριλίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 21:46

Το Μεσολόγγι άφησε το στίγμα του στην καρδιά της Αθήνας

Διαδώστε:
Το Μεσολόγγι άφησε το στίγμα του στην καρδιά της Αθήνας

Σε μια συγκινητική τελετή και ενώπιον πλήθους Μεσολογγιτών από την Αθήνα και φίλων της πόλης έλαβε χώρα η παρουσίαση των ιστορικών κειμηλίων του ήρωα και αγωνιστή Μάρκου Μπότσαρη από την κ. Ανδρέα χήρα Μάρκου Μπότσαρη, τρισέγγονο του οπλαρχηγού, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Τα ιστορικά αυτά κειμήλια θα φιλοξενηθούν στις φετινές Εορτές Εξόδου και ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος στην ομιλία του φανερά συγκινημένος ανέφερε: «Ευχαριστώ θερμά τους απογόνους της οικογένειας για την ευγενική αλλά και τόσο συμβολική τους χειρονομία.

Ας θεωρούν την Ιερή Πόλη ως τόπο φιλόξενο και οικείο. Δικό τους τόπο. Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών», την Διεθνή Ακαδημία της Ελευθερίας και την «Διεθνή Αδελφότητα Απογόνων Ελευθέρων Πολιορκημένων» και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου τόσο για την διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία κοσμεί το επίσημο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου 2022, όσο και για το διαρκές, έντονο κι αυθεντικό ενδιαφέρον τους για το Μεσολόγγι μας. Την πατρίδα της ζωής, της ψυχής και του νου μας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια εξαιρετική ομιλία του Μεσολογγίτη φιλολόγου, Παναγιώτη Μανιώτη και απαγγελία κειμένων για τον Μάρκο Μπότσαρη από τον καταγόμενο από το Νεοχώρι σκηνοθέτη και ηθοποιό, Μάνο Καρατζογιάννη.

Ολοκληρώθηκε με τραγούδια για τον ήρωα από τους επίσης Μεσολογγίτες Μουσικούς Νάσο Στεργίου και Ανδρέα Σακελλάρη.

Με αυτόν τον τρόπο αλλά και την αποδοχή της εκδήλωσης αποδείχτηκε ότι το Μεσολόγγι ξέρει πως να τιμά τους ήρωές του.

Ακολούθως, σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης. Ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από τον Μεσολογγίτη Ιατρό, Στάθη Τσεκούρα.

Εν συνεχεία με Πομπή προς το Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» με την συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου μας και αντιπροσωπείας «Αη-Συμιωτών» έγινε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το Μεσολόγγι ευλαβικά και περήφανα άφησε το στίγμα του και στην Αθήνα, στην καρδιά της Ελλάδας με τις διήμερες αυτές εκδηλώσεις, ενταγμένες στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2022.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων