13/12/2021 13/12/2021 Το μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (του 1821) επέδωσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σήμερα, πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη στην αίθουσα...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 13:25

Το μετάλλιο της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαδώστε:
Το μετάλλιο της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Το μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (του 1821) επέδωσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σήμερα, πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας, τόνισε: «Σας υποδεχόμαστε για να έχουμε μια καρποφόρα συνεργασία για θέματα Εκκλησίας και Πολιτείας» και του παρέδωσε το μετάλλιο Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

Στο μετάλλιο αποτυπώνονται η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Άγιοι Νεομάρτυρες Γρηγόριος ο Ε’, Κοσμάς ο Αιτωλός, Φιλοθέη η Αθηναία, Μιχαήλ Πακνανάς, Γεώργιος Νεαπολίτης, Κυπριανός Κύπρου, Κωνσταντίνος ο Υδραίος, Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης, Ακυλίνα, Αγγελής ο Αργείος, Αθανάσιος Κουλακιώτης, Τριαντάφυλλος ο εκ Ζαγοράς, Συμεών ο Τραπεζούντιος, Σεραφείμ Φαναρίου, Χρυσή εκ Μογλενών, Μαρία Καρατάσαινα, Ραφαήλ εξ Ιθάκης και εν Λέσβω, Κύριλλος ΣΤ’, Δημήτριος Πελοποννήσιος, Νικήτας Σερρών, Ιωάννης ο Μονεμβασιώτης, Ελένη εκ Σινώπης Πόντου, Κυράννα εκ της Όσσης, Ιωάννης εκ Καστορίας και Ιωάννης εκ Θάσου.

Το έχει φιλοτεχνήσει ο Χρυσοχοϊκός Οίκος «Μιχαλάς» και η δημιουργία του πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 


Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων