07/08/2021 07/08/2021 Όλη τη νύχτα πάλευαν με τις φωτιές χιλιάδες εκτάσεις στην Αττική, περιουσίες παραδόθηκαν στις φλόγες, κάτοικοι έφευγαν την τελευταία στιγμή, όταν δεν κατάφερναν πια να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και οι λιγοστοί πυροσβέστες εξαντλημένοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προλάβουν όλα τα μέτωπα. Πολλά μοναστήρια, ησυχαστήρια και μετόχια απειλήθηκαν από τη φωτιά όμως σχεδόν σε όλες...
07 Αυγούστου, 2021 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2021 - 18:02

Ρεπορτάζ: Οι εκτάσεις του Ιερού Μετοχίου της Μεγίστης Λαύρας κατακάηκαν

Διαδώστε:
Ρεπορτάζ: Οι εκτάσεις του Ιερού Μετοχίου της Μεγίστης Λαύρας κατακάηκαν

Όλη τη νύχτα πάλευαν με τις φωτιές χιλιάδες εκτάσεις στην Αττική, περιουσίες παραδόθηκαν στις φλόγες, κάτοικοι έφευγαν την τελευταία στιγμή, όταν δεν κατάφερναν πια να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και οι λιγοστοί πυροσβέστες εξαντλημένοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προλάβουν όλα τα μέτωπα.

Πολλά μοναστήρια, ησυχαστήρια και μετόχια απειλήθηκαν από τη φωτιά όμως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρξαν ουσιαστικές καταστροφές.

Οι εκτάσεις του Ιερού Μετοχίου της Μεγίστης Λαύρας κατακάηκαν.

Το μοναστήρι εγκαταλελειμμένο από χθες λόγω της υποχρεωτικής εκκένωσης δεν φαίνεται να υπέστη εσωτερικές καταστροφές. Η φωτιά έκαψε όμως όλες τις εκτάσεις του. Οι αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ope.gr αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα οι κόμβοι προς Βαρυμπόμπη είναι κλειστοί και μόνο εθελοντές, αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβέστες μπορούν να περάσουν ελεύθερα.

Φωτογραφίες – Βίντεο – Οδοιπορικό: ope.gr

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων