06/09/2021 06/09/2021 Μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 66χρόνων από το πογκρόμ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που είχε ολέθριες συνέπειες για τον στέλνει με ανάρτησή του ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. “66 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά», δεν λησμονούμε το πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955. Είχε ολέθριες συνέπειες στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και αποτέλεσε την απαρχή...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 10:43

Το μήνυμα Δένδια για τα 66 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Διαδώστε:
Το μήνυμα Δένδια για τα 66 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 66χρόνων από το πογκρόμ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που είχε ολέθριες συνέπειες για τον στέλνει με ανάρτησή του ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

“66 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά», δεν λησμονούμε το πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955. Είχε ολέθριες συνέπειες στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και αποτέλεσε την απαρχή της μετέπειτα δραματικής συρρίκνωσής του, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Το πογκρόμ αφαίρεσε επίσης από την Πόλη ένα δυναμικό οικονομικά και πολιτισμικά στοιχείο της. Tο τμήμα της κοινωνίας της Τουρκίας που προσβλέπει στην Ευρώπη, έγινε φτωχότερο”, γράφει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων