20/11/2022 20/11/2022  «Όλοι έχουμε την ευθύνη και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε. Όλη η κοινωνία» ήταν το μήνυμα του, Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», για την 19η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, κατά την παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων που διατίθενται από σήμερα από τα ΕΛΤΑ προκειμένου να συνεισφέρουν στη διάδοση του...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2022 - 8:09

Το μήνυμα κατά της κακοποίησης των παιδιών ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με γραμματόσημο

Διαδώστε:
Το μήνυμα κατά της κακοποίησης των παιδιών ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με γραμματόσημο

 «Όλοι έχουμε την ευθύνη και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε. Όλη η κοινωνία» ήταν το μήνυμα του, Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», για την 19η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, κατά την παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων που διατίθενται από σήμερα από τα ΕΛΤΑ προκειμένου να συνεισφέρουν στη διάδοση του αγώνα της παιδικής προστασίας.

«Τα ΕΛΤΑ στέλνουν το δικό τους συμβολικό μήνυμα, με τη δημιουργία αυτών των πρότυπων γραμματοσήμων που εμφανίζουν τη φωνή των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την κοινωνία» δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Μάριος Τέμπος. «Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό, η κοινωνία όλη να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα και να υπάρχει καθολική ευθύνη για το πώς θα περιοριστεί το φαινόμενο. Προφανώς, με τη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι, συμβάλλουμε όπως μπορούμε και ευχόμαστε να σταματήσει άμεσα η παιδική κακοποίηση και να έχουμε παιδιά τα οποία ζουν, παίζουν ανέμελα, δημιουργούν, χωρίς να φοβούνται τίποτα» επεσήμανε ο κ. Τέσμπος. «Το κοινωνικό πρόσωπο των ΕΛΤΑ για ακόμα μια φορά είναι συνεπές» κατέληξε.

«Για μια ακόμη φορά θα πούμε στατιστικά στοιχεία: Πόσα παιδιά κακοποιούνται, πόσα παιδιά βασανίστηκαν και για μια ακόμη φορά θα πούμε τι έγινε. Ενώ θα έπρεπε να λέμε τι κάναμε, και τι αποτέλεσμα είχαμε, και πόσα παιδιά σώσαμε» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννόπουλος. «Οχτακόσιοι φορείς λοιπόν από όλο τον κόσμο, εδώ και πολλά χρόνια, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και κινητοποιούμε την κοινωνία, και αυτό έχει ξεκινήσει με την εκστρατεία ‘Μένει Μυστικό’. Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, γιατί τα ΕΛΤΑ με τα οποία έχουμε μια άριστη συνεργασία και μας υποστηρίζουν με τις υπηρεσίες τους, έβγαλαν αυτά τα ξεχωριστά γραμματόσημα, τα οποία είναι μπουνιά στο στομάχι και την ψυχή. Είναι κάτι που πρέπει να μας ταρακουνήσει και να είμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση και όχι μόνο όταν βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», προσθέτοντας ότι με τα γραμματόσημα αυτά «το μήνυμα θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών – Οι δείκτες των ερευνών και η ζοφερή πραγματικότητα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων