19/03/2019 19/03/2019 Για τη μεγάλη προσφορά των Ελλήνων αλλά και της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. «Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» τόνισε  και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε...
19 Μαρτίου, 2019 - 8:13

Το μήνυμα Ντ. Τραμπ για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό

Διαδώστε:
Το μήνυμα Ντ. Τραμπ για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό

Για τη μεγάλη προσφορά των Ελλήνων αλλά και της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» τόνισε  και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Αμερικανού Προέδρου, να παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους ένα κόκκινο καπελάκι που έγραφε στα ελληνικά: «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Συνεχίζοντας μίλησε για την προσφορά του Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Ο Ντ.Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας του στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις , μέσω των του αθλητισμού και μέσω της σκληρής δουλειάς είτε σε προσωπικές επιχειρήσεις είτε μέσω της υπηρεσίας στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, φροντίδα και πρώτες ανάγκες .

Τα άτομα αυτά είπε ο Αμερικανός πρόεδρος τέθηκαν με την προσφορά τους στις υπηρεσίες της οικογένειας, του κοινωνικού συνόλου και γενικά του αμερικανικού ονείρου . Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω , έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος .

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ . «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο»

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων