21/05/2022 21/05/2022 ‘Κι’ αν δεν κόπτη το σπαθί μου Κι’ η αιχμή του αν δεν τρυπάει Η ψυχή δεν λησμονάει Πως επλάσθη Ελληνική. (απόσπασμα Ύμνου των Ριζοσπαστών)” Με αυτό τον τρόπο αρχίζει το μήνυμά της η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων, που συνεχίζει ως εξής: “Η 21η Μαΐου του 1864, ημέρα...
21 Μαΐου, 2022 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 13:31

Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου για την Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα

Διαδώστε:
Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου για την Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα

‘Κι’ αν δεν κόπτη το σπαθί μου
Κι’ η αιχμή του αν δεν τρυπάει
Η ψυχή δεν λησμονάει
Πως επλάσθη Ελληνική.

(απόσπασμα Ύμνου των Ριζοσπαστών)”

Με αυτό τον τρόπο αρχίζει το μήνυμά της η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων, που συνεχίζει ως εξής:

“Η 21η Μαΐου του 1864, ημέρα της πολυπόθητης Ένωσης των Επτανησίων με την μητέρα Ελλάδα, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τα Ιόνια Νησιά.

Το βαθύτερο νόημα του ετήσιου εορτασμού της 21ης Μαΐου, που πρέπει με ηχηρό τρόπο να εκπέμπεται σ΄ ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, είναι η ελληνική αυτοσυνειδησία των επτανησίων. Η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα υπήρξε το αποτέλεσμα των μακραίωνων ηρωικών αγώνων των Ελλήνων κατοίκων τους, οι οποίοι παρά τους πολλούς ξένους ζυγούς, τούς οποίους διαδοχικώς υπέστησαν, ουδέποτε υπέστειλαν, ούτε στιγμή, την μαχητικότητά τους

Σήμερα συμπληρώνονται 158 χρόνια από εκείνη την ημέρα που αποτελεί το επιστέγασμα των αγώνων και των θυσιών των Επτανησίων οι οποίοι ανέκαθεν πίστευαν στο ιδεώδες της Ελευθερίας.

Εξέχουσες προσωπικότητες απ’ τον χώρο των γραμμάτων και του πνεύματος μεταλαμπάδευσαν σε όλη την χώρα τις αρχές και τα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.

Μια σημαντική πνευματική και εθνική προσφορά στην ιστορική πορεία του ελληνισμού την οποία έχουμε χρέος να συνεχίσουμε συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας μας, ξεχωρίζοντας τόσο για το φυσικό τους κάλλος, όσο και για την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους Επτανησίους!”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων