01/10/2023 01/10/2023 Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» διοργάνωσαν στην πόλη του Ναυπλίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος,...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2023 - 21:55

Το Ναύπλιο τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια και των ευεργετών του

Διαδώστε:
Το Ναύπλιο τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια και των ευεργετών του

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» διοργάνωσαν στην πόλη του Ναυπλίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, του ευπατρίδη της πολιτικής που με την ευφυΐα του και την διοικητική του ικανότητα συνέβαλε στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος. Παράλληλα όμως τιμά την αγαθοεργία, την ευεργεσία και την ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών του τόπου οι οποίοι ήταν ξεχωριστά και φωτισμένα πρόσωπα, τα οποία με την οικονομική τους ευμάρεια συνέδραμαν αποφασιστικά ώστε ο Δήμος Ναυπλιέων να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες ανάγκες των δημοτών του.

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκταρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο μνημόσυνο, στη μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν ο Σύλλογος «Αρματωμένοι Μωραΐτες-Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822», και μαθητικά τμήματα από σχολεία του Ναυπλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων