01/03/2023 01/03/2023 ΤΕΜΠΗ, αποστολή ope.gr: Ελένη Γεννιτσεφτσή – Ραφαήλ Γεωργιάδης  Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η μοιραία σύγκρουση αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Τεμπών που αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Το ope.gr βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και κατέγραψε τις συγκλονιστικές εικόνες από τα συντρίμμια των τρένων.  Δύσκολες οι στιγμές και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο...
01 Μαρτίου, 2023 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 16:08

Το ope.gr στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το ope.gr στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΕΜΠΗ, αποστολή ope.gr: Ελένη Γεννιτσεφτσή – Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η μοιραία σύγκρουση αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Τεμπών που αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Το ope.gr βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και κατέγραψε τις συγκλονιστικές εικόνες από τα συντρίμμια των τρένων.

Δύσκολες οι στιγμές και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο μεταφέρθηκαν οι σοροί νεκρών καθώς και τραυματίες:

Έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Όπως κατέγραψε η κάμερα του ope.gr η προέλευση του κόσμου είναι συγκινητική δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στους τραυματίες:


Την ώρα της σύγκρουσης στην επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνώνται, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο προέρχεται από τη λήψη του απεσταλμένου του ope.gr, Ραφαήλ Γεωργιάδη  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων